Minyak Zaitun Asli

Olive House Pandan Jaya

Olivie Power Up

RISAU MENOPAUSE AWAL

Kebimbangan bagi setiap wanita apabila sudah mencecah usia 40an ialah apabila hormon-hormon dalam badan dah mula menunjukkan tanda-tanda kitaran haid sudah tidak menentu bahkan sudah makin sedikit keluarnya hinggalah berterusan selama 12 bulan dan ke atas. Bahasa perubatan dipanggil siklus menstruasi.

Perubahan lain yang ketara ialah penampilan fizikal, kondisi psikologi, keinginan seksual, dan masalah kesuburan. Dalam bahasa mudah keberangkalian untuk hamil sudah tiada. Cuma perubahan ini boleh berlaku secara berperingkat-peringkat. Tetapi ada kalanya ianya berlaku secara tiba-tiba.

Fitrah kehidupan ini bagi seseorang wanita adalah biasa. Ianya adalah suratan takdir yang telah ditetapkan oleh Allah. Namun apa yang menarik yang ingin saya kongsikan berdasarkan pengalaman hidup di Morocco dan juga pengalaman beberapa pelanggan dari kalangan wanita yang mengamalkan minyak zaitun yang tinggi antioksidan dan tinggi mineral dan zat menunjukkan sesuatu yang di luar jangkaan.

Percaya atau tidak dalam kajian yang dilakukan ke atas beberapa orang wanita di Morocco yang amalkan OPU, didapati kedatangan period masih berlaku sehingga mencecah usia 63 tahun.(dapatan kajian Prof. Mohd Faid dari Univ Hasan 2 Morocco adalah dirujuk). Manakala dalam konteks negara kita saya telah bertemu 2 wanita yang masih subur dalam usia lewat iaitu seorang berusia 57 tahun dan seorang umur 63 tahun.

Apapun keadaannya, pemakanan harian hendaklah dijaga. Anda boleh ikuti diet harian Puan Azizah Ariffin untuk kekal cantik dan awet muda dalam usia 50an.

Untuk informasi lanjut boleh wasap saya di

012-211 1922
012-211 1922

Olive House Pandan Jaya

https://olivehousepandanjaya.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart
Open chat
Scan the code
Salam Sejahtera
Apa Kami Boleh Bantu?